Opp

Til forsiden

Diskusjonslysten? Gå til Busspraten.

Klikk her for å melde adresseforandring?

Bli medlem i RHF?

 

Røros 2012

Velkommen til det 24. veteranbusstreff i Røros 25-28.5.2012

Mailadresse: roros@rhf.no

Vel blåst! Se bilder fra treffet her (28.5.12)

Detaljert program her (19.5.12)

Påmeldingsskjema for veteranbuss finner du her

Overnatting

Sjekk påmeldte busser

VELKOMMEN TIL RØROS

 • RHF Trøndelag har fått æren av å arrangere RHF’s 24. veteranbusstreff  og landsmøte.  Etter å ha vurdert flere aktuelle arrangementssteder falt valget på Røros.  Bergstaden gir oss muligheten til å arrangere et kompakt treff med flere overnattingsmuligheter innen gangavstand fra utstillingsområdet.   Da Kristi Himmelfartsdag i 2012 sammenfaller med 17. mai, blir treffet arrangert i pinsehelga 25. – 28. mai.

 • Gauldal – Østerdal Buss (tidligere Gauldal Billag) vil bli vår hovedsamarbeidspartner og de stiller sitt anlegg til disposisjon for oss i pinsen 2012.  Utstillingen vil bli på deres område og tilstøtende eiendommer.  Sekretariat og salgsbod vil bli lokalisert innendørs i Gauldal – Østerdal Buss sitt bygg. 

 • Landsmøtet og festmiddagen vil bli holdt på Bergstadens Hotell, 200 meter fra utstillingsområdet.  Bergstadens Hotell er også reservert for overnatting, sammen med Idrettsparken Hotell som også ligger bare 200 meter fra utstillingsområdet.  Ved Idrettsparken er det også campinghytter og plass for bobiler, campingbusser og campingvogner.  Vi har også reservert Ertzscheidergården, et trivelig familiedrevet hotell som ligger like ved Røros Kirke, ca 1 km fra utstillingsområdet.  Ellers er det flere andre boalternativer for de  som måtte ønske det.

 • RHF Trøndelag ønsker å vise frem Bergstaden Røros og historien og det vil bli lagt opp flere utflukter, bl.a. guidet Bergstadvandring og tur til Olavsgruva der vi får oppleve gruvehistorien gjennom 300 år.  Det vil også bli en tur til Flaten Gård hvor tidligere rutebileier Kjell Fjerdingen har bygd opp et gårdsmuseum med rutebilhistoriske innslag. 

 • I og med at treffet arrangeres i pinsa vil vi også la våre gjester få ta del i den trønderske tradisjonen med pinsefeiring.  Vi er foreløpig litt hemmelighetsfulle når det gjelder dette arrangementet, men vi skal gjøre vårt beste for at pinseaften 2012 vil bli husket i rutebilhistoriske kretser.

 • Ellers er gatene på Røros fulle av små trivelige spisesteder og butikker hvor kunsthåndverk er godt representert.   Bergverksmuseet på Malmplassen og Røros Kirke – eller Bergstadens Ziir som den kalles – er også verdt et besøk.  Ellers er det verdt å forske litt i lokale mattradisjoner og lokalt produserte matvarer som står sterkt i distriktet.

 • Med treffet i Drammen og fantastisk sommervær i minne er det kanskje lett å glemme ytterjakka.  Vi må huske at Røros ligger på fjellet og mai på Røros kan by på alt fra snøfokk til sol og 20 grader.  Vi krysser fingrene og håper at godværet kommer.  Uansett vær – vi i RHF Trøndelag vil gjøre vårt beste for at våre gjester skal ta med seg gode minner fra Røros når treffet er over.

 

RØROS VENTER STORINNRYKK AV VETERANBUSSER

Landstreffet på Røros i pinsehelga 2012 kommer stadig nærmere og vi i RHF Trøndelag forbereder et veterantreff med flere dimensjoner.  Her skal veteranbusser møtes i historisk miljø.

Med gammel vernet bebyggelse og flere hundre års industrihistorie vil Røros danne en spesiell ramme rundt arrangementet.  Utstillingsområdet ligger bare fem minutters gange fra gatene på Røros.  Røros har to hovedgater, Kjerkgata og Bergmannsgata – eller Litjgata og Storgata som Rørosingene kaller dem.   Her er det et pulserende liv med små særegne butikker, kafeer, restauranter og håndverkere.  Her vil vi gå på byvandring med guide, men vi anbefaler også våre besøkende en byvandring på egen hånd, da kan du virkelig oppleve bergstaden Røros.  Vi anbefaler også et besøk i Bergstadens Ziir som Røros kirke kalles.  Kirken er for øvrig nyrestaurert og fremstår i sin fineste prakt.  Rørosmuseet på Malmplassen er også verdt et besøk.  Der er over 300 års gruvehistorie samlet.

Historiske utflukter
Utflutene som er planlagt vil i stor grad handle om historie.  Som vi nevnte i forrige nummer av Rutebil, vil vi ha en guidet byvandring.  Vi vil også legge en tur til Olavsgruva der du vil få se Røros fra innsiden.  En tur til Flaten gård vil vi også tilby, der har tidligere rutebileier Kjell Fjerdingen bygd opp et gårdsmuseum – og som rutebileier har han ikke klart å holde seg unna den historien.  Turen vil selvsagt gå med en Fjerdingenbuss.  Det er også kommet ønske om besøk på Ratvolden, forfatteren Johan Falkbergets hjem.  Det er litt utenfor sesongen, men vi skal arbeide videre med tanken og hvis det er mulig kan det bli lagt en utflukt også dit.  Utrfluktsmålene vil vi presentere nærmere i en senere utgave av Rutebil.

Kortesje i historiske omgivelser
Kortesjeruten er nå bestemt, og turen vil bli om lag tre og en halv mil lang.  Vi kjører nordvestover til Glåmos, videre til Viken, over gruveområdene ved Olavsgruva og Storwartz, før vi kjører tilbake til Røros sentrum og tar sjarmøretappen gjennom den gamle bebyggelsen i Svenskveien og ned Kjerkgata.  Her vil det bli fotomuligheter med historiske kjøretøyer i historiske omgivelser.

Landsmøtehotellet ga oss et skremmeskudd
Mens årets treff pågikk i Drammen fikk vi et lite sjokk – landsmøtehotellet som vi hadde reservert gikk konkurs.   Det var heldigvis bare driftsselskapet som meldte oppbud.  Eierne levde i beste velgående og stablet et nytt driftsselskap på beina i løpet av få dager.  Det betyr at landsmøtet vil gå som planlagt på Bergstadens Hotell, som også er reservert til overnatting for treffdeltakerne.  De første rommene er allerede booket!

Kultur og valgseier
Som før nevnt arbeider vi med et arrangement pinseaften, det vil vi komme nærmere tilbake til.  Ellers vil vi også få oppleve Røroskultur i forskjellige former i løpet av helga.  Vi skal også tilstrebe at dere skal få litt smak av lokal matkultur.  Landsstyrets sekretær har lovet oss hundre ekstrapoeng hvis han får servert ”surpøsje”, så det må vi ordne.  Kanskje også litt skjørost?   Ordfører Hans Vintervold lovte allerede lenge før høstens kommunevalg å åpne treffet.  Han ville bruke det som argument for å bli gjenvalgt – og lyktes.  Kanskje kan RHF og Landstreffet 2012 ta litt av æren for at Vintervold blir sittende som ordfører i fire år til – med rent flertall bak seg i kommunestyret.

RHF Trøndelag ønsker alle veteranbussinteresserte velkommen til Røros!

 

Overnatting:

Landsmøtehotellet - Bergstadens Hotel

Osloveien 2  7374 Røros.   Kort avstand til utstillingsplassen

Tlf. 72406080  resepsjon.hotel@bergstaden.no

Priser:

 • Dobbeltrom pr. rom pr. natt:    kr. 1190,-

 • Enkeltrom pr. natt:                        Kr. 890,-

Bestilles direkte til hotellet, ref. Rutebilhistorisk Forening

 

Idrettsparken Hotell

Øra 25  7374 Røros.   Kort avstand til utstillingsplassen

Tlf 72411089

Priser:

 • Dobbeltrom pr. rom pr. natt:    kr. 1050,-

 • Enkeltrom på forespørsel

Her er det også campingplass med enkle hytter, plass for bobiler og camingbusser.

Bestilles direkte til hotellet, ref. Rutebilhistorisk Forening

 

ErzscheiderGården

Spell Olaveien 6  7374 Røros.  10 min. gangavstand til utstillingsplassen

Tlf 72411194  post@erzscheidergaarden.no

Priser:

 • Dobbeltrom pr. person pr. natt:  kr. 595,-

 • Familieleiligheter og tresengsrom på forespørsel

Bestilles direkte til hotellet, ref. Rutebilhistorisk Forening