Utlegg av bilder på Busspraten

Det har vært få bilder vist i innleggene på busspraten. Det er synd. Kanskje er årsaken at mange ikke er klar over hvordan dette kan gjøres. Her kommer en forklaring:

For at et bilde skal bli synlig under busspraten og ikke bare legges ut som en link må det ha en "URL-adresse" på internett. Dersom du har tilgang til et webområde kan du legge ut bilder du ønsker å vise på dette området.

Dersom du ikke har tilgang til et webområde kan du sende bilde til meg, tore@rhf.no, og jeg vil legge det ut eller et annet sted i "verdensveven" og sende deg URL-adressen.

Informasjon fra Magnus Erichsen, Rakkestad: Et alternativ er å bruke bildeområder på nettet som f.eks.  www.geting.se for å legge ut bilder. Da skal du ikke bruke Img- knappen for å legge ut bilde(r). Når man bruker geting.se for å legge ut bilder får man 3 adresser til bildet, bla en som heter: BBCode för forum. Alt man behøver å gjøre da er: Marker hele den adressen, kopier den og lim den inn i innleggsboksen på forumet. Når man da trykker på forhåndsvisning kommer det opp et lite bilde, trykker man på det kommer man til bildet i stort format. Skjer dette er det bare å trykke på OK og teksten og bilde(r) kommer inn på forumet. På forumet trykker man bildet for å se det i stort format.

 

Et bildes URL-adresse kan du finne ved å høyreklikke på bildet når det vises i en nettleser (web-browser). Da vil det komme opp en boks som viser "egenskaper" eller "properties". Eksemplet er fra et tilfeldig valgt bilde på NRKs nettsider.
Velg adressen, velg "kopier" eller tast "ctrl+c". Du kan selvfølgelig også skrive ned adressen for hånd.
  • I innleggboksen på busspraten skriver du tekst på vanlig måte.
  • Når du ønsker å legge inn bildet trykker du på Img-knappen og [img] kommer opp i tekstboksen.
  • Skriv inn url-adressen (eller lim inn det som du har kopiert tidligere), evt. tast ctrl + v
  • Avslutt med å bruke img-tasten igjen og det avsluttes automatisk med [/img].
  • Trykker du nå på forhåndsvisning vil du se bildet i teksten slik som vist på eksemplet under.
  • Pass på størrelsen. Bildene kan ikke skaleres, så størrelsen på skjermen avhenger av antall bildepixler. Ca. 600 i bredde er passe. Dette tilsvarer en filstørrelse på ca. 100 kb på er jpg-fil i farger.