Opp

Til forsiden

Diskusjonslysten? Gå til Busspraten.

Klikk her for å melde adresseforandring?

Bli medlem i RHF?

 

Fagernes -2010

 

Etter treffet:

Se prisvinnere

Se bilder fra treffet

Se filmsnutt fra treffet

Bestill DVD-film fra treffet

 

Informasjon i forkant:

Last ned treffets reklamefolder

SISTE (10.5):

OBS! Busser som skal være sikret plass på utstillingen må være på plass senest kl 10 fredag 14.5!

99 55 18 50 er treffstyrets vakttelefon under treffet på Fagernes. Vakttelefonen blir betjent fra mandag 10. mai.

Vaskehallen hjå JVB på Spikarmoen, (avmerka på kart som deltakarane får ved ankomst) er bemanna mtp. vask av utstillingsbussar.

Innbetaling av påmeldingsavgift kjem jamnt inn på kontoen. Dessverre er det ein del som ikkje har hugst å merke innbetalinga med namn eller buss slik at avsendar er anonym og vanskeleg å spore.  Hugs å ta med kvittering som må leggjast fram før ein kan motta startmappe.

 

Program:

Torsdag 13. mai: Innfartsdag, oppstilling og klargjering av utstillinga.

Fredag 14. mai:

 • kl. 11.00 Offisiell opning av treffet med fanfarer, Regionrådsleiar Gro Lundby, RHF-leiar Bjørn Andersen, Lokalt treffstyre v/ Kjell Steinsæter
 • kl. 12 – 15 Utflukter til Sør-Aurdal, Etnedal og Slidrebygdene opne for alle interesserte. Påmelding på stemnekontoret.
 • kl. 17 og 18 har RHF Landsmøte sitt og møte i Historisk Forum.
 • kl. 19.00 Grillfest på Spikarmoen. Påmelding på stemenkontoret.
 • kl. 20 – 24 Treffkafe på Briskeby cafe. ”Stubbadn”, Arne og Arild Nygård spelar svingande god dansemusikk.

Laurdag 15. mai

 • kl. 10.00 Utstillingsplassen opnar
 • kl. 12.00 KORTESJEKJØRING, rundt Strandefjorden Ope for å ta med publikum.
 • kl. 17.00 Omvisning på JVB sitt anlegg på Spikarmoen
 • kl. 19.30 Festmiddag med premieutdeling. Offisiell avslutning. Etter landsmøtet blir det eit billedkåseri  om Rutebilhistorie i Valdres. Rutebilane i Valdres 100 år.  Dette er ope for alle, og ein spesiell invitasjon til ledsagere for å få innblikk i verdien av arbeidet som blir lagt ned i å bevara kulturarven og formidle historia.  Fagernes hotell.   
 • Kl. 20 – 24 Treffkafe på Briskeby cafe. 50-talspreg og grammofon

Sundag 16. mai Avreisedag

Det er i tillegg godt tilrettelagt for andre opplevingar på Fagernes. Opne kafèar og restaurantar, friluftsmuseum, galleri, turvegar langs Strandefjorden og opp til Kviteberg og det er eit rikt handelsliv i byen.

Vi anbefalar flg. - for middagsservering, kafè og kiosk:

 • Fagernes Gjestegård, ved innkjøringa frå sør - Neskroa, midt i byen (Gjensidigegården, v/Statoil) - Skysskroa, ved Skysstasjonen - Lunch-baren, i Fagernes Kjøpesenter - Fagernes Gatekjøkken, ved Skysstasjonen - Coop-kiosk, midt i byen - Mix Gotteriet, kiosk ved Skysstasjonen - Briskeby Cafè, TREFF-KAFEEN i Gullsmedvegen. m/musikk og 50-60-talspreg for høvet.
 • Besøk gjerne - Galleri Perrongen, gamle Fagernes jernbanestasjon - Galleri Hilsen, Garlivegen, 100 m frå bussutstillinga - Galleriet i Briskeby cafè - Gategalleriet i Gullsmedvegen - Valdres Folkemuseum, friluftsmuseet for fleire opplysningar.
 • Velkomne innom sekretariatet på utstillingsplassen Opningstider kl. 08.00 – 19.00

 

RHFs arbeidsgruppe i Valdres ønsker hjertelig velkommen til 22. Veteranbusstreff og RHF landsmøte på Fagernes 13-16.5.10.

Klikk for å finne

 

Oppdatert informasjon 26.4.10

Det ligger an til å bli det største busstreffet i RHF sin historie!  Dette forplikter, og treffstyret har ønske om å krydre oppholdet med et innholdsrikt kulturprogram for gjestene.  Fagernes er en by med ideell størrelse for denne type treff.  Det gir et tett miljø, der det er korte avstander mellom kulturtilbud, serveringsstedene, bussutstillingen og overnattingsplassene.  Gjestene kan vandre fra galleri til galleri, rusle Strandpromenaden til museet, opp til utkikkspunktet Kviteberg eller langs den idylliske Neselva.  

 • Utstillingsplassen befinner seg ved Fagernes Skysstasjon i 3-4 min. gangavstand fra landsmøtehotellet. Begge stedene ligger sentralt i Fagernes og er enkle å finne. Innkjøring til plassen vil bli tydelig merket. Vi satser i år på et familievennlig treff der ledsagere i alle aldre vil hygge seg like mye som etablerte rutebilhistorikere.

 • Rett ned for landsmøtehotellet ligger Strandpromenaden med en trivelig park og lekeplass for barn. Valdres Folkemuseum med utstillinger og stort uteområde ligger like i nærheten. Det finnes også mange hyggelige spisesteder og rike muligheter for shopping.

 • Vi vil prøve å få til oppstillingsplass for campingbusser rett ved siden av veteranbuss-utstillingen, så langt plassen tillater.

 • Nytt av året er egen klasse for små busser. Vi håper på solid deltakelse også i denne gruppen. På årets treff burde det også kunne bli oppmøte av beltegående rutevogner.

Utflukter  

 • Tur til Bagn Bygdesamling med kunnskapsrik lokal omviser. Blant annet en del kjøretøyhistorie, industrihistorie og litt fra krigshandlingene i 1940.  Vi får også tid til et kort stopp på Etnedal Bilruter sin garasje i Sør-Aurdal. På veg tilbake til Fagernes er det anledning til å ta et stopp ved Reinli Stavkirke. Turens varighet, ca. 3 timer. 

 • Tur til Etnedal Bilruter sitt anlegg i Etnedal. Vi får en omvisning i verksted og garasjer, samt et lite innblikk i selskapets historie. På tilbakevegen blir det stopp ved Lunde Bru, der vi får se skulpturer fra forfatteren Sigurd Lybecks diktning, samt en rekonstruert høvel for takspon.  Turen varer ca.2 ½ time. 

 • Tur til Slidrebygdene.
  Turen som går opp Øvre Røn i Vestre Slidre, stopp ved Garbergfeltet (med oldtidsfunn), vidare forbi Sliredomen (middelalder-steinkyrkje frå 1100-talet), og ein kaffestopp hjå Marit Annys Vevstogo i Lomen.  Etter kaffe og kvikako går turen over Eggeåsen til Øystre Slidre, stopp og omvisning på Høvda Tre og Sylv, ei mangfaldig handverksbedrift.  Retur ned Øystre Slidre.

  Dette er ein flott tur for å nyte panoramautsikt ved foten av Jotunheimen.

   

Busser blir satt opp fra Skysstasjonen. 

Vi tar forbehold om forandringer i turprogrammet. 

Utstilling av bilder og rutebilrelaterte gjenstander
Det er for tiden en fotoutstilling på Skysstasjonen som markerer rutebilenes 100-årsjubileum i Valdres. Denne blir beholdt under veteranbusstreffet. I tillegg håper vi å kunne få til en liten utstilling på møtehotellet. Deltakerne oppfordres også til å stille ut bilder og gjenstander sammen med bussene. Gi melding til treffstyret om det er spesielle ønsker.

 

Påmelding til utfluktene og til festmiddagen
Vi ber om at deltakerene melder seg på et utfluktsalternativ i sekretariatet på ankomstdag.  Det samme gjelder festmiddagen.  Meld til sekretariatet som ligger sentralt på utstillingsplassen ved Skysstasjonen.

Husk at festmiddagen er mer enn et måltid.  Her er det taler, kulturinnslag og premieutdeling.  Prisen er satt til kr. 295.- for at flest mulig kan ta del i denne begivenheten.

 

 

Melding fra treffstyret 18.11.09:

Veteranbuss-treff og RHF-landsmøte 2010

Velkommen til Fagernes 13. - 16. mai

Vakre Varierte Valdres er sentrum for veteranbuss-entusiaster kommende mai. Fagernes, stasjonsbyen midt i Valdres, ligger sentralt langs E-16 mellom Oslo og Bergen, langs R-51 mellom Gol og Otta, sentralt og lett tilgjengelig for våre historiske kjøretøy fra alle kanter. Fagernes Skysstasjon, midt i byen ligger ca 5 min. fra møtehotellet, kort veg til campingplass, museum, galleri, til det nyåpnede Fagernes Kjøpesenter med 21 butikker, promenadeveger langs Strandefjorden og fire km fra Leira med nok et kjøpesenter. RHF har ikke lokalavdeling i Valdres, men arrangementet besørges av lokale medlemmer i tett samarbeid med hovedstyret. Tettstedet Fagernes og regionen Valdres har i over 100 år vært trafikkert av rutebiler, og lokal rutebilhistorie kommer til å bli presentert på treffet. Første bussruta, Fagernes-Bygdin, administrert av Automobilstalden, gikk i 1909. I 100 års-perioden har det vært en flora av ulike buss-selskap som organiserte rutenettet. I dag er fremdeles to selskap i full drift med lokale eiere.

Detaljert program for treffet foreligger ikke ennå, men det vil bli kortesje rundt vakre Strandefjorden med plass for fotografering i Ulnes. Det blir arrangert utflukter og gitt smakebiter av vår rike Valdreskultur.

Hilsen treffstyret i Valdres.

 

 

Hotell på Fagernes: For RHF veteranbusstreff og landsmøte på Fagernes 13. – 16. Mai 2010 har vi valgt Quality Hotel & Resort Fagernes som vårt hotell. Hotellet ligger rett ved Fagernes Skysstasjon og plassen der vi skal holde veteranbusstreffet. Priser for overnatting med frokost er: Pr. person i enkeltrom kr. 995,- pr. natt Pr. person i dobbeltrom kr. 595,- pr. natt

Bestillinger gjøres direkte til hotellet enten på telefon 61 35 80 00 eller qr.fagernes@choice.no

Oppgi gruppenavn Rutebilhistorisk Forening ved bestilling. Den som bestiller er ansvarig for å betale for oppholdet på Fagernes.

Fagernes Camping Det er også mulig å leie leiligheter og hytter på Fagernes Camping som ligger vakkert til ved Strandefjorden ca 400 – 500 meter fra sentrum på Fagernes og vår utstillingsplass.

Dobbeltklikk på bildene under for å vise i større format

RHFs hovedstyre sitter sammen med den lokale arrangementskomite i forberedende møte på Fagernes Hotell 10.0.09
Den lokale arrangementskomite med fra venstre Kristoffer Kvame
RHFs hovedstyre og arrangmentskomiteen på befaring i området i nærheten av Fagernes Skyssstasjon. Arrangementet finner sted i dette området.
Fagernes Choice Hotel blir det lokale hotell der landsmøtet vil bli holdt. Fra denne siden av hotellet blir det flott utsyn til de utstilte veteranbussene.