Nytt fra RHF avd. Rogaland januar 2007

(Dobbeltklikk på bildene for å få dem i større utgave)

Dette er av garasjen som vi har leid av Forsvarsbygg. Leieavtalen går ut nå på høsten i 2007, men vi vil forsøke oss på en forlengelse av avtalen med ett eller to år. Optimister må vi være.
Her har vi fått fint besøk. Gamle sjåfører kom innom en kveld for å prate om gamle dager og å se på bilder. Disse sjåførene var i sin tid i Høle & Forsand Billag. Kjekt var det og fine historier fikk vi fortalt over en kopp kaffe og litt kjeks.
Her er der L-9500 Nedstrandsruta som får en liten sjekk, det var vist en slange nedi der som trengtes å byttes ut. Målet var å komme oss til Halden med den men det ville ikke bussen. Det ble oppdaget en lekkasje i simeringen bak på det ene hjulet, slik at den ble stående hjemme. Men til Evje skal den!!!!!
Havnedagene i Haugesund er et årlig arrangement som vi prøver å få med oss. Det er Olav Svandal som er primus motor for vår del i dette arrangementet. Vi fikk en fin plassering der folk måtte gå forbi oss på vei ned til havna, der var det en mengde fine båter og motorer utstilt i tillegg til at det var en del utstilling og salg av sjørelaterte gjenstander.
Vi var heldige og fikk låne Dodge`n L-9162 som tilhørte Haugesund Turistbiler. Det er Olav Svandal som stolt viser frem de tre måkene som er i Haugesunds byvåpen og som var brukt på bussene.
Havnedagene, Svein E. Stueland filmer begivenheten.
Havnedagene, Svein forteller om bussens historie til interessante lyttere
Alle hus trenger et strøk maling innimellom og Soma garasjen er ikke noe unntak. Det var i kontrakten vår at vi skulle male den så da var det bare å starte på arbeidet. Tusen takk til de som var med og tok et tak.
Malingsdugnad. Fra v. Sigmund Sande, Odd Terje Gundersen og Tor Inge Kydland.
Innimellom må det diskuteres hva som skal gjøres og hvordan. Vi har nå fått satt opp et stillasje rundt Chevroleten L-15680 slik at det er noenlunde trygt å bevege seg for de som skal jobbe på den.
For å være litt synlige ute blant ikke innvidde er vi så heldige at vi hvert år blir invitert til å være med modelljernbaneklubben på deres messe. Denne blir holdt i oktober i Voll-hallen på Klepp. 
For å forsøke å få inn litt penger i kassa har vi på dugnad laget et ”gammeldags” lykkehjul. Dette ble ganske populært blant de små, til fars både glede og fortvilelse. Glede fordi da kunne han se på jernbanemodeller i fred eller han kunne se i bladene våre. Fortvilelse fordi dette kostet noen kroner, men ikke verre enn at når de så hvem som skulle ha inntektene, betalte han med et smil.
Høle & Forsand bussen L-25627 ble brukt til å frakte ting i når vi flyttet fra ”Hønsehuset” på Ganddal, og det måtte selvfølgelig ut igjen hvis vi ville gjøre noe både inni og utenpå den, så litt rydding måtte til. Her er det Andreas Auestad inni bussen og Øyvind T. Gilja som tar i mot.
Her er et prosjekt som står og venter på at noen skal få lyst til å gjøre noe. L-25623 Sørbø ruta. Vi skulle flytte fra ”Hønsehuset” var det bare å koble til batteriet, sjekke vann, olje og starte opp bussen, ikkno problem der i gården, nei.