Til forsiden

Diskusjonslysten? Gå til Busspraten.

Klikk her for å melde adresseforandring?

Bli medlem i RHF?

 

Finn bilder fra det gjennomførte arrangementet her

Bildet viser Molde sentrum sett fra vest. Byen ligger sørvendt med utsikt mot fjorden med fjellpanoramaet i Indre Romsdal i bakgrunnen. Nederst til vestre ligger Aker Stadion, til venstre for stadion ses deler av utstillingsplassen. Quality Hotell Alexandra ligger omtrent midt på bildet, ovenfor kaia for cruisebåter og Hurtigruten. Og selvsagt veteranbussen over alle, Unic 1908-modell, vår første rutebil.
 
Det er 100 år siden Norges første ordinære bilrute kom i drift. Den gikk fra Molde og 36 km. mot øst og nord til Batnfjordsøra. Den gang var det korrespondanse videre nordover til Kristiansund og Trondheim med dampbåt. Veien er i dag en etappe av E39. Batnfjordsøra ligger midtveis mellom Molde og Kristiansund. 2. Det er 25 år siden Rutebilhistorisk Forening ble stiftet. Det skjedde i Bergen 10. desember 1983 og vil også få sin egen markering. 3. Det er 20 år siden første veteranbusstreff. Mønstring av veteranbusser har vært et sentralt og synlig innslag ved landsmøtene i alle år.

Arrangementet Veteranbussene skal være i sentrum i Molde. Det er 100 års markering og da burde også 100 busser delta. I så fall tidenes rekord! Kortesjekjøring er planlagt til søndag 11. mai. Veien er selvsagt Molde-Batnfjord med retur. Om kvelden denne dagen blir det festmiddag, premieutdelinger osv.

Ut over dette blir det lansering av rutebilhistorisk bok, frimerker og mye annet som ikke er planlagt enda. De tilreisende skal selvsagt også få med seg hva Molde og distriktene rundt har å by på. Turer mot havet, til Bud, Hustadvika og Atlanterhavsveien er en mulighet. Langveisfarende vil også få med seg mange naturopplevelser på vei til og fra Molde, gjennom Nordmøre, Romsdal eller Sunnmøre. Her vil man kjøre mange strekninger av rutebilhistorisk interesse!

Overnatting Alexandra – Quality Hotell Alexandra – blir landsmøtehotell. Hotellet har adresse Storgaten 1-7 og ligger en kort spasertur vestover til utstillingsplassen.

Hotellrom kan bestilles på telefon 71 20 37 50 eller q.alexandra@choice.no – og en oppgir at det gjelder Rutebilhistorisk Forening. Tilbudsprisen er 750 kr for enkeltrom pr. døgn m/ frokost, og 950 kr for dobbeltrom m/ frokost.

Mer informasjon om arrangement og andre overnattingstilbud legges ut etter hvert.

 

Arrangementet ivaretas av RHF avd. Nordmøre og Romsdal. Kontaktpersoner er:

Arnfinn Rønning 915 10 504 Torgny I. Håseth 970 93 962 Jan Kjetil Kolberg 952 06 789

Arrangementets mail-adresse er molde@rhf.no
 
Tore Bergheim i nåværende Aarø Automobilsselskap AS har tydeligvis allerede startet turen til Molde. Her fotografert ved E18 på vei FRA Evje TIL Molde 27.5.07.